logo Medibase

C-Specialist

Systeemeisen en afspraken bij aankoop

logo 4D

De volgende beschrijving biedt een aantal richtlijnen bij het installeren en opstarten van C-Specialist op de bestaande of op de nieuw aangekochte hardware. Daarnaast komt de opvolging aan bod nadat met C-Specialist werd gestart. Veel terugkerende vragen zijn in de beschrijving opgenomen, voor verdere vragen kan men uiteraard steeds bij ons terecht. Belangrijk is te weten dat Cegeka Healthcare NV een software-producent is en geen hardware doet. Via volgende beschrijving willen we goed informeren over de taakverdeling en de afbakening van de bijhorende verantwoordelijkheden. Het volgen van deze procedures zorgt voor een vlekkeloze implementatie van C-Specialist in de praktijk, en garandeert dat er met het voorziene aantal basisopleidingsuren vlot en snel van start kan gegaan worden met C-Specialist (standaard 2 uur basisopleiding, 1 uur klinisch dossier, 2 uur opleiding over de rekeningen-functionaliteit, en inbegrepen telefonische support na de opleiding tot 2 of 3 maand na opstarten).

Deze pagina bespreekt volgende systeemeisen en afspraken rond onze manier van werken:


Hardware

Het is uiteraard belangrijk om van start te kunnen gaan met de gepaste hardware-oplossing. Zelfs als men geïnteresseerd is in de taal van megabytes en geheugens is het belangrijk ook voor de hardware te kunnen samenwerken met hardwaredealers die de professionele noden van het kabinet kunnen inschatten. De hardwareleverancier kan het best begeleiden bij de juiste keuzes, en kan ons steeds telefonisch contacteren bij vragen. Bij hardwareproblemen dient de hardwareleverancier paraat te zijn om gepast te reageren. Maak dus een keuze uit het aanbod van lokale dealers. Het is omzeggens belangrijker een hardwareleverancier te kiezen die dat vertrouwen kan geven dan te kiezen voor een merkcomputer, niet dat we daarmee niet enig voorbehoud zouden bewaren voor PC-klonen. Bij serverconfiguraties dient de hardwaredealer steeds met ons contact op te nemen.

Computer criteria Aanbevolen configuratie:
De onderstaande criteria zijn een momentopname. C-Specialist evolueert nog steeds en daarom kunnen de criteria in de loop der tijd wijzigen. deze configuratie laat u toe om snel met C-Specialist te werken. De overgang tussen de verschillende bestanden, het gebruik van uitgebreide invulschermen en beelden gebeurt snel.

De huidige versie kan gebruikt worden zowel op een Windows als een MAC PC. Op dit eigenste moment raden we af om Windows 8.1 te installeren. Voor de MAC OS Yosemite, die weldra zal verschijnen, kunnen we vandaag niet aangeven of deze compatibel is. Het is wel raadzaam om 8GB RAM te hebben in de PC.

De wereld van de hardware evolueert zo snel dat we niet kunnen aangeven welke wel en welke niet werkt. Ervaring leert ons dat het best is eerst contact met ons op te nemen alvorens een aanschaf te doen.

Server (eventueel, zie C-Specialist configuraties).

De keuze van de server is afhankelijk van het aantal werkposten en de te verwachten capaciteit. Afhankelijk van de gewenst safety-systemen zal men opteren voor mono-disk, mirroring, duplexing of zelf RAID technologie. Het N.O.S. (network operating systeem) dient Microsoft Windows XP Professional te zijn.

Terug naar boven


Installatie Hardware

Vooraleer de installatie van C-Specialist kan gebeuren dient de hardwareleverancier voor volgende te zorgen:

Indien de installatie niet of onvolledig is uitgevoerd tegen de dag dat de installatie en basisopleiding C-Specialist is gepland, zal kostbare tijd verloren gaan. Eventueel kunnen dan ontbrekende elementen worden aangevuld teneinde te vermijden dat de installatie en opleiding C-Specialist niet kan doorgaan, maar dit zal gebeuren ten koste van de voorziene C-Specialist opleidingstijd.

Terug naar boven


Installatie C-Specialist

De installatie van C-Specialist gebeurt door ons. Deze installatie omvat de volgende punten (afhankelijk van de bestelde configuratie).

Terug naar boven


Copyright ┬ę 2001 C-Specialist All rights reserved.
Information in this document is subject to change without notice.
Other products and companies referred to herein are trademarks or registered trademarks of their respective companies or mark holders.
Valid XHTML 1.0! Valid CSS 2.0!